Жалба от Карл Павлов Пютер получихме в редакцията на Plovdiv24.bg. Ето

...
Жалба от Карл Павлов Пютер получихме в редакцията на Plovdiv24.bg. Ето
Коментари Харесай

Пловдивчанин с дилема дали да не се изнесе от града, причината ще ви смае

Жалба от Карл Павлов Пютер получихме в редакцията на Plovdiv24.bg . Ето защо става дума:

Изложеното в тази " Жалба " беше изпратено преди към 1 година до кмета на Пловдив, кмета на регион " Централен ", омбудсмана на Пловдив. В следствие имаше отговор само че за жалост никакво решение на казуса.

Разчитам да помогнете да се реши казусът, разказан по-долу. Роден съм и израснах в Пловдив. Всеки ден  се връщам от работа в родната ми къща, само че с терзание и отвращение, тъй като вместо отдих получавам отрицателни страсти. Започвам да си мисля да се експортирам. За страдание нямам къща на село, само че си задавам въпроса " Редно ли е да ти минават такива мисли в демократична и европейска страна? ".

Следва  написаното в жалбата:

Пишейки това ревю от мое име, желая да Ви уверя, че е и от името на стотици, живеещи в квартала сред ул. “Родопи ", ул. " Марин Дринов " и ул. " Кап. Райчо ". 

Преди известно време в квартала върху зелените площи на междублоковото пространство на блока " Кап. Райчо № 79,81,83 и блока ул. “Кап.Райчо “ № 86,87,89 тайно без мнение на живущите беше построена спортна площадка, инсталираха се баскетболни кошове.

През деня мъчно се понасяше непрекъснатата врява от тупкането и крясъци, подсилвани от акустиката на междублоковото пространство. В последствие  " интелигентна " глава реши и се инсталира осветяване. С последното деяние се сътвори причина и за нощно ползване на спортната площадка.

Същата е ситуирана на към 20 метра от стаите, в които живеем и спим. Подложени сме на целодневен, а в този момент и нощен гнет от немислим звук от топкане, удари в кошовете, крясъци от играещите. Уверявам ви, че и аз и другите в квартала сме за спортуването на младежта, само че не с цената на нашето успокоение и здраве.

Почти всяка вечер след 22,00 ч., а от време на време и 24,00 ч. сме принудени да се молим на дежурните от 4-то Районно за изпращане на кола с цел да пресечен този гнет от звук. Задаваме Ви въпроса " Докога "? Докога ще живеем под този стрес - дали предстоящата  вечер ще е спокойна. Уви, съвсем постоянно не е.

Уважаеми господа, апелирам да ми отговорите на следните въпроси:

- По какви нормативни условия беше издигната и утвърдена цитираната спортна площадка? Още в този момент запитвам дали се прави разлика сред " спортна площадка " и " площадка за игра " в урбанизирана зона?

- Моля да се изтълкува член 22 ал.2от Закон за устройство на територията - площадките сред сложно застрояване се устройват като паркове,градини,места за паркиране или подземни гаражи и площадки за игра /не се упоменава " спортна площадка " /. Министерството на районното развиване и благоустройството издава Наредба /№1 20Ян. 2009/ за изискванията и реда за устройство и сигурност на площадките за игра. В същата няма нормативи за създаване на спортна площадка на открит терен.

-  Чл. 62 ал.1 от ЗУТ  - Озеленените площи се устройват с утвърждения Подробен устройствен план на урбанизираните територии и Подробен устройствен план за паркове и градини,като се съблюдават разпоредбите и нормативите в наредбата по чл.13 ал.1 / Министъра на районното развиване и благоустройството издава нормативи за устройството на обособените територии и устройствени зони/ Моля да ни се изяснят заложените нормативи, с които се построи цитираната Спортна площадка.

Г-н омбудсман,

Моля да ревизирате за правилността на признатите нормативи. Същите дали съблюдават нашите цивилен права? Права за естествен и спокоен живот.

За верността на написаното може да ревизирате за позвънявания и тъжби, обикновено са след  22,00 ч. в дежурното ръководство на 4-то районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи Пловдив, както и живущите в този регион.

Оставам с вяра и почитание.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР